Marco

Marco van Tintelen

Trainer

06-16026622
info@madebymarcostudios.nl

Wil je weten hoe en wanneer je me kunt boeken. Of wil je weten of een training iets voor jou is? Neem dan gerust even contact met mij op. Dat kan per telefoon of per mail.

Marco van Tintelen

Let me introduce myself

Pilates • MAT
20%

Choreografie • Step, Dance-Mix, Hi-Lo
60%

STRENGTH / shape
20%

Opleidingen:

Allround Freestyle Aerobics teacher (EFAA)
Aerobics Master (AALO)
Step Presenter (AALO)
Body Pump (Les Mills)
Fitvak
NASM (personal training)
Ground Control mat Pilates (big balls, small balls, toning balls, dynabands, foamroller)
Pilates reformer/ Cadillac/ Chair

Marco van Tintelen werd in 1972 geboren in Haarlem en heeft al meer dan 25 jaar ervaring in de aerobics- en fitnesswereld – als personal trainer, pilates trainer, group trainer en choreograaf.

Als kind van zes raakte Marco al in de ban van dansen en deed hij af en toe mee aan een wedstrijd. Vanaf zijn tienertijd werd het echt serieus en ging hij bijna wekelijks de strijd aan met andere dansers, meestal vergezeld door zijn trotse oma.

Tot zijn 24e behoorde hij tot de nationale en internationale dans-top en heeft hij een aantal Nederlandse kampioenschapstitels Latin American op zijn naam weten te zetten. Daarnaast deed hij onder andere ballroom, moderne dans, ballet en showballet om zo allround mogelijk te worden. Ook was hij actief in diverse tv-producties en theatershows. Na het vroegtijdig overlijden van zijn trainster en goede vriendin Marcella Arends (van Dansschool Marcella van Altena), stopte Marco met dansen op hoog niveau.

Inmiddels was Marco begonnen in de aerobics- en fitnesswereld en deed daar diverse opleidingen die hij met succes afrondde. Hij gaf op vele locaties work-outs en lessen en werkte als groepslescoördinator op verschillende gyms.

Zijn grote voorbeeld is Debbie Jenner. Aan haar heeft hij veel te danken. Zij leerde hem de fijne kneepjes op het gebied van les geven en pilates. Hij volgde opleidingen bij haar in Ground Control Mat Pilates, balls (groot, klein en toning balls), dynabands, foamroller, Reformer-, Cadillac- en Chair-pilates. Dankzij Debbie kwam hij als instructeur bij vele sportscholen in en om Amsterdam terecht en werkte Marco in haar bekende pilatesstudio Pilates Company in het Hilton Amsterdam. Tevens was hij model voor haar boek Ground Control Pilates.

Door zijn jarenlange ervaring weet Marco als geen ander hoe hij met kennis, passie en plezier leerlingen het beste uit zichzelf kan laten halen. Hij werkt inmiddels al vijftien jaar voor de Health City groep: al die tijd heeft hij les gegeven aan de gerenommeerde topsportschool All Sports. Acht jaar geleden is deze sportschool omgevormd tot Health City Amstelveen-Zuid en ook daar is Marco weer een zeer gewaardeerde trainer. Ook is hij actief als trainer bij Health City Badhoevedorp.